Aksjoner for solenergi og mot oljesektoren!

Klimaendringene er akselererende, men det finnes en massiv stråle av håp: ren energi er på fremmarsj, og produserer nå nesten 20% av verdens elektrisitet! Utrolig nok, truer USA og EU å kvele dette gjennombruddet – men sammen kan vi stoppe dem.

I det siste tiåret har den kinesiske regjeringen investert milliarder i solenergi. Solcellepanel prisene stuper og gjør ren grønn energi nesten like billig som skitne fossile brensler. Men USA og EU, som gir milliarder i subsidier til  olje- og kullbransjen, er i ferd med å kjøre solenergi prisene OPP ved å pålegge toll på Kina, og Kina truer nå med å gjengjelde. En full handelskrig mellom Kina og Vesten som kan drepe den etterlengtede grønne energirevolusjon.

EU og USA bestemmer seg akkurat nå. Mesteparten av solcelleindustrien er mot tariffer – og en massive offentlige støtte kan velte balansen. Signer den internasjonale  underskriftskampanjen for å redde solcelle industrien – hvis vi få samlet  500.000  underskrifter, vil det sendes en formell innsending til US International Trade Commission og EU handel kommissær som etterlyser samtaler ikke tariffer:
http://www.avaaz.org/en/a_ray_of_hope_on_climate/?bpBBsbb&v=17606

Man kan kritisere Kina for sitt syn på menneskerettigheter og miljø-historie, og sin strategi for flom av det globale markedet med subsidierte varer.  Men rett svar på dette er ikke toll, det er investering. Mens EU og USA har alle investert i stadig flere milliarder i kull og olje til å ødelegge planeten vår, har ihvertfall Kina også gi store lån og tilskudd til solcelleindustrien. Og det er akkurat hva andre regjeringer har unnlatt å gjøre.

Etter konkursen i en håndfull amerikanske og europeiske solenergi-produsenter, prøver noen lobbyister og politikere å gi skylden på Kina, i stedet for på sine egne utilstrekkelige og upassende subsidier. Noen hevder at innenlandske arbeidsplasser er truet av billige kinesiske paneler, men sannheten er det motsatte – eksperter spår at tollsatsene kan koste 60 000 arbeidsplasser i USA alene. De aller fleste av arbeidsplassene i solenergi-sektoren utenfor Kina,  går ut på å installere og betjene paneler, ikke produksjon dem. Flere og billigere paneler nå vil derfor bety mer arbeid, og flere arbeidsplasser. Og mindre klimaendringer.

EUs handelskommisjonær startet etterforskning av tariffer nå nylig og de amerikanske ITC forhandlingene er i ferd med å starte. Skriftlige uttalelser til begge instanser skal leveres i i disse tider. Vi er i et kappløp mot klokken for å reparere våre skakk-kjørte økonomier og hindre katastrofale klimaendringer, og kinesisk suksess i grønne teknologi kan være den perfekte katalysator for resten av verden til å skalere opp teknologien og få ned prisene på bærekraftig energi. La oss sørge for at EU og USA ikke dreper vår lysstråle av håp.

http://www.avaaz.org/en/a_ray_of_hope_on_climate/?bpBBsbb&v=17606

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar